logo
 | تاریخ ارسال: 1395/5/17 | 

حقایقی در خصوص گیاهان ترایخته برای عموم

حقایقی در خصوص گیاهان ترایخته برای عموم


آیا می دانید؟

  1. هم اکنون بیش از ۱۸۰ میلیون هکتار زیر کشت گیاهان تراریخت است.
  2. از میان ده کشور اصلی تولید کننده این محصولات ۸ کشور در حال توسعه هستند.
  3. حداقل ۲۸ کشور جهان این محصولات را تولید می کنند.
  4. آمریکا با ۷۳ میلیون هکتار بزرگترین و برزیل دومین تولید کننده بزرگ جهان هستند.
  5. آمریکا سختگیرانه ترین قوانین حاکم بر بررسی و سنجش و نیز رها سازی و استفاده از محصولات تراریخت را در جهان داراست.
  6. در آمریکا بیش از ۹۰% زمینهای کشت شده زیر کشت پنبه، سویا و ذرت تراریخت هستند. اگر در این سایت GMO را جستجو کنید اطلاعات مختلقی به دست می آید http://www.ers.usda.gov/
  7. محصولات تراریخت گیاهی از سال ۱۹۹۶ وارد بازار مصرف شدند و دنیا تجربه بیش از ۲۰ سال مصرف را در اختیار دارد.
  8. تا کنون هزاران مطالعه در خصوص خطرات احتمالی این محصولات در جهان انجام شده است و بی خطر بودن آنها بارها ثابت شده است.
  9. در اروپا، با مقررات سختگیرانه، بیش از ۷۰ مجوز برای محصولات تراریخت صاده شده است و آخرین مجوز مربوط به اوریل ۲۰۱۶ می باشد و حداقل ۱۷ محصول مختلف مجوز دریافت کرده اند از جمله ذرت، سویا، پنبه و ... http://www.efsa.europa.eu/en/search/site/GMO
  10. بسیاری از مجوزها تا پایان ۲۰۲۳ معتبر هستند. http://ec.europa.eu/food/dyna/gm_register/index_en.cfm
  11. این محصولات در حداقل ۵ کشور اتحادیه اروپا کشت می شوند.
  12. بیش از ۹۰ درصد سویا و غذای سویایی وارداتی اتحادیه اروپا تراریخت هستند و ۹۶ درصد این محصولات وارداتی هستند http://ec.europa.eu/food/plant/docs/۲۰۱۵۰۴۲۲_plant_gmo_new_authorisation_gmo_food_feed_proposal_en.pdf
  13. نظر سازمان جهانی بهداشت این است که "تا کنون هیچ خطری در خصوص محصولات تراریخت گیاهی موجود در بازار بین الملل مشاهده نشده است". http://www.who.int/foodsafety/areas_work/food-technology/Frequently_asked_questions_on_gm_foods.pdf?ua=۱
  14. در کشور عزیزمان، به دلیل کم آبی، صنعتی نبودن بخش مهمی از کشاورزی، وجود آفتهای مختلف گیاهی و کمبود زمینهای حاصلخیز و دلایل مختلف دیگرتنها قادر هستیم (با تمام توان فعلی) فقط ۳۴ میلیون ایرانی را سیر کنیم و بقیه را مجبور هستیم وارد کنیم. اگر وارد کنیم وضع مشابه اتحادیه اروپا را خواهیم داشت یعنی اکثر ذرت، سویا، پنبه، روغن نباتی (غیر از پالم) و ... وارداتی به کشور تراریخت می باشند و سهم این نوع محصولات تراریخت سالیانه بیشتر می شود و تا تولید نکنیم مجبور به واردات هستیم.
  15. هم اکنون برای تولید این مقدار محصولات کشاورزی سالیانه هزاران تن سم ضد آفات گیاهی (که بعضی بسیار خطرناک و مقدار کم آن سرطان زاست) استفاده می کنیم.
  16. اگر فقط محصولات ارگانیک تولید کنیم و واقعا ارگانیک باشد (و با برچسب ارگانیک قصد خالی کردن جیب ما را نداشته باشند) فقط ۱۱ میلیون نفر را می توانیم تغذیه کنیم و بقیه را باید وارد کنیم.
  17.   این مسئله در مورد غذای دام و طیور خیلی برجسته تر است. یعنی تغذیه در مرغداریها تقریبا کامل وارداتی هستند و کنجاله های مختلف (باقی مانده محصول بعد از روغن کشی) اکثرا وارداتی هستند. کنجاله ها به طور وسیع برای تغذیه دامهای کوچک و بزرگ استفاده می شوند.
  18. کشور تا زمانیکه خود تولید نکند باید واردات کند (مگر قصد داشته باشید در کشور قحطی ایجاد شود) و تا زمانی که این نوع محصولات کشاورزی را وارد می کند لاجرم تراریخته وارد می کنیم. انتخاب با ماست یا وارد کننده باقی بمانیم و یا تولید کننده باشیم.
  19. چرا این همه هجمه بر علیه تراریخت در کشور ایجاد شده است. چندین علت را می توان بر شمرد.
  20.  وابسته نگه داشتن کشور، ادامه تحریم سیاسی و اقتصادی جمهوری اسلامی توسط کشورهای متخاصم، ادامه واردات سرسام آور برای تامین غذای مردم و ... و پولدار شدن قشر وارد کننده، فقیر تر کردن کشور از طریق واردات، عدم تولید باعث کاهش اشتغال جوانان می شود، وارد آوردن فشار روانی به مردم و ایجاد نا امیدی و وحشت در مردم، جداکردن مردم از حکومت با القا این تفکر که دولت برای سلامتی مردم کاری نمی کند و غذای مردم ناسالم است، فناوری هراسی و ایجاد این تفکر که فناوری و نوآوری چیزهای خطرناکی هستند و فقط بدرد کشورهای پیشرفته می خورند و ...
  21. واردات می تواند حربه مناسب در شرایط سخت اقتصادی در دست دشمن برای به زانو در آوردن یک کشور باشد، عدم تولید رکود علمی کشور را در پی خواهد داشت و عقب نگه داشتن یک ملت باعث به زانو درآمدن یک ملت و فراموش شدن در تاریخ شود و نتیجه نهایی این نوع اقدامات نیز جلوگیری از هر نوع تلاش دولت برای تولید و پیشرفت خواهد شد.
  22. مخالفین در خوشبینانه ترین دیدگاه واجد تخصص و دانش لازم در این زمینه نیستند و نمی بایست اجازه استفاده از تریبون عمومی را برای خدمت به دشمن داشته باشند. آنهایی که با پول هدایت نشده اند (که متاسفانه خیلی ها با حمایت مالی هجمه رسانه ای را مدیریت می کنند و به فناوری هراسی و تشویش اذهان می پردازند)، بیشتر دنبال شهرت و نام هستند و به خیال خود در حال خدمت به مردم! و گروهی کاملا از خارج هدایت می شوند هرچند اثبات آن سخت است ولی شواهد حکایت از یک کار برنامه ریزی شده دارد. در حرفهای این افراد دروغ بسیار زیاد و پنهان کردن حقایق بسیار مشهود است.
  23. لازم است مردم عزیز کشورمان اطلاعات عمومی خود را از طریق سایتهای معتبر داخلی و خارجی افزایش دهند و با چشم بسته در دام توطئه این نوع حملات برنامه ریزی شده برای تخریب کشور قرار نگیرند.

دکتر سیروس زینلی

رئیس انجمن بیوتکنولوژی ایران

دفعات مشاهده: 4391 بار   |   دفعات چاپ: 732 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر