برگشت به انجمن بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
   [صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
معرفی شاخه دانشجویی::
اعضای شورا ::
رویدادها::
گزارش رویدادها::
اخبار::
گالری تصاویر::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
ربات ثبت نامی شاخه دانشجویی
..
کانال شاخه دانشجویی
..
پارک فناوری پردیس
..
:: سمینار نیم روزه آشنایی با زیست بوم کسب و کار و کارآفرینی در بیوتکنولوژی ::
 | تاریخ ارسال: 1398/2/20 | 
سمینار نیم روزه «آشنایی با زیست بوم کسب و کار و کارآفرینی در بیوتکنولوژی» توسط شاخه دانشجویی انجمن بیوتکنولوژی ایران و با همکاری انجمن بیوتکنولوژی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز پژوهشهای دانشگاه علوم پزشکی تهران  و با حمایت انجمن بیوتکنولوژی ایران و شرکت آریوژن فارمد در تاریخ ۱۱/۲/۹۸ در دانشکده داروسازی دانشگاه تهران، سالن رازی برگزار گردید.
سخنران اول جناب آقای دکتر زینلی،  رئیس انجمن بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران،  به بیان «جایگاه آموزش و یادگیری مهارت های نرم برای ورود به زیست بوم کسب و کار و کارآفرینی در بیوتکنولوژی»  پرداختند و در ابتدا به لزوم ورود به عرصه کارآفرینی به عنوان یکی از ضروریات کشور اشاره کرده و آنرا وظیفه نهادها و با تکیه بر جوانان دانستند. سپس به ضروریات ورود به این عرصه اشاره کرده و  آموزش هدفمند مهارتهای سخت و نرم را در کنار هم از ارکان آن معرفی کردند.
 

بعد از سخنرانی اول مجری سمینار با معرفی سخنران دوم به عنوان جوان موفق و نخبه از جناب آقای دکتر رامین فاضل مدیر عامل شرکت لیوژن فارمد، دعوت نمودند. دکتر فاضل بخش آموزشی سمینار را برعهده داشته و در این بخش مسیر ایده تا بازار را مرور کرده و به معرفی زیست بوم کسب و کار و کارآفرینی در بیوتکنولوژی پرداختند. 

در قسمت سوم بعد از دعوت مجری برنامه از دکتر جباری پور ایشان به معرفی پارک فناوری پردیس و نقش آن در زیست بوم کسب و کار و کارآفرینی پرداختند. ایشان به این نکته اشاره کردند که با توجه به اینکه قدمت احداث پارک فناوری در جهان به ۲۰ سال پیش باز می گردد ما در ایران بسیار تازه کار هستیم و راهی بلند را بایستی طی کنیم. اما تا اینجا گام های موثری در این راه برداشته ایم و پارک فناوری پردیس نمونه موفقی از این پارک هاست.

 
بعد از پایان این سه سخنرانی مجری سمینار با تعریف ارائه آسانسوری و اینکه چه کسی می تواند ایده خود را در عرض یک دقیقه و نیم ارائه نماید از حضار خواست که چه کسی داوطلب است و به این ترتیب ۸ نفر به ارائه خود پرداختند و در نهایت دکتر تولایی به آنالیز ایده ها پرداختند و ۴ نفر برگزیده جایزه دریافت نمودند.
در بخش دوم سمینار گفت و گوی اول با جناب آقای دکتر تولایی، عضو گروه  پژوهش،زیرساخت و توسعه فناوری ستاد توسعه زیست فناوری بود که سوالات پیرامون جایگاه ستاد توسعه زیست فناوری در زیست بوم کسب و کار و کارآفرینی در بیوتکنولوژی بود.
سوال اول مطرح شده از ایشان نقش ستاد و لزوم وجود ستاد زیست فناوری بود که ایشان اینگونه پاسخ دادند که قانون اصل وجودی ستادهای علمی که نماینده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درکشور هستند را بر هدایت، حمایت و جهت دادن به تحقیقات در عرصه های تخصصی قرار داده است که به تبدیل شدن دانش به فناوری را تسهیل می کنند و مسئول ترسیم افق های بلند عرصه علم، تعیین راهبردهای کشوری و اولویت های موضوعی آن علم با کمک پیشگامان و پیشکسوتان هستند. در این راستا ستاد توسعه زیست فناوری نیز با همین اهداف پایه گذاری شده و گام بر می دارد. سوال دوم مربوط به برنامه ها و اولویت های ستاد زیست فناوری بود که ایشان پاسخ دادند که با توجه به ظرفیت های بالقوه و سرمایه عظیم موجود در کشور از جمله ظرفیت ها و منابع خدادادی و همچنین ظرفیت ها و منابع ژنتیکی متنوع در ۱۱ تنوع اقلیمی موجود در کشور بایستی بر روی آن ها سرمایه گذاری کرد به طوری که این منابع غنی از ذخایر ژنتیکی بایستی با دست جوانان پویا و با استعداد کشور مهندسی شوند و به کار گرفته شوند بنابراین یکی از نقش های ستاد همین برنامه ریزی کردن برای استفاده از این ذخایر با  منابع انسانی فعال است. همچنین ایشان افزودند که ستاد با محوریت دادن تحقیقات و پایان نامه های دانشجویی در دانشگاه ها به سمت موضوعات محوری و اساسی کشور گامی موثر برداشته است و پروژه تقسیم کار ملی کشوری در حوزه زیست فناوری که خود ایشان مسئول تدوین  آن بودند باعث شده که از ۱۱۰ دانشگاه و مرکز تحقیقاتی فعال در حوزه زیست فناوری ۵۸ دانشگاه حوزه اصلی خود را مشخص نموده و ماحصل این پروژه ترسیم درخت واره ای شده که هر دانشگاه را مامور به یک پروژه اصلی نموده تا با تمرکز بر آن بتوانند آن محور و موضوع را بهتر پیش برند. در نهایت ایشان اشاره ای به حمایت کارگروه پژوهش و نوآوری ستاد برای دانشجویانی که براساس تقسیم کار ملی پایان نامه خود را در دانشگاه خود تعریف کنند، داشتند و راه های ارتباطی با ستاد را توضیح دادند.   


 
گفت و گوی دوم با جناب آقای دکتر فرشچی، مدیر عامل شرکت آریوژن صورت گرفت و ایشان به بیان تجربیات یک شرکت موفق در زیست بوم کسب و کار و کارآفرینی در بیوتکنولوژی پرداختند. ایشان در ابتدا شرکت آریوژن و محصولات و خط مشی آن را توضیح دادند و اشاره ای به ارز آوری بالای این شرکت در عرض حدود ۱۰ سال تاسیس آن و بالا بردن ۲ برابری عدد فروش به ازای هر سال فعالیت آن داشتند و در پاسخ به سوال اینکه چه عاملی را باعث موفقیت شرکت خود میدانید گفتند؛ تلاش بسیار و پشتکار و انتخاب راه مناسب از عوامل تاثیرگذار بوده و آریوژن برای رسیدن به موفقیت سخت تلاش کرده به طوریکه هر فرد در آریوژن ۱۲ تا ۱۴ ساعت کار مفید می کند و این می تواند الگویی مناسب باشد که برای موفقیت بایستی سخت کوشید.
 

 
گفت و گوی آخر با دکتر یونسی، مدیر عامل شتابدهنده سیناپس صورت گرفت. در این گفت و گو ابتدا با پرسش اینکه شتابدهنده چیست و کار اصلی آن به چه صورت است  آغاز شد و ایشان تعریف مختصری از شتابدهنده و نقش موثری که در شکل گیری یک ایده به یک استارت آپ دارد داشتند، سپس به معرفی و شرح وظایف سیناپس پرداختند و هدف اصلی سیناپس که سرمایه گذاری بر روی ایده های با محوریت تشخیصی (IVD) است را توضیح دادند.
 

 
در بخش آخر خانم معصومه بزاز رئیس شاخه دانشجویی انجمن بیوتکنولوژی، به ارائه گزارشی از اهداف شاخه پرداخت و با توجه به لزوم یادگیری  مهارتهای خاص عنوان شده در سمینار به لزوم یادگیری آنها اشاره کرد و یکی از برنامه های پیش روی شاخه دانشجویی را آموزش این مهارتها در جهت توانمندسازی زیست فناوران برشمرد و از همکاری شاخه دانشجویی با طرح صدف تخصصی پارک فناوری پردیس را در آینده نزدیک خبر داد.


 
عکس دسته جمعی کادر اجرایی با آقای دکتر زینلی ریاست انجمن بیوتکنولوژی:
 
  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
دفعات مشاهده: 4072 بار   |   دفعات چاپ: 1038 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
شاخه دانشجویی student branch
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 54 queries by YEKTAWEB 4645