«صادق شجاعی»، دانشجوی سال چهارم دکتری بیوتکنولوژی کشاورزی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری به عنوان دانشور جوان برتر بیوتکنولوژی کشور انتخاب شد.
انتشار پنج مقاله علمی پژوهشی و ISI در مجلات علمی بین المللی و داخلی، ارائه ۱۰ مقاله در همایش ها و کنفرانس های ملی و بین المللی همکاری در تالیف و ترجمه بیش از چهار کتاب علمی در حوزه زیست فناوری، مهندسی ژنتیک و کریسپر (در دست اقدام جهت چاپ)، همکاری در بیش از هفت پروژه تحقیقاتی در حوزه زیست فناوری و پزشکی، فعالیت به عنوان مجری یا همکار در پروژه های تولید کیت های تشخیصی و مولکولی مانندکیت تشخیص کرونا، کیت استخراج RNA ویروسی، محیط کشت انتقال ویروسی، کیت های استخراج DNA و RNA از بافت های انسانی، جانوری و گیاهی و استفاده از تکنیک کریسپر در تشخیص ویروس کرونا از جمله فعالیتهای علمی و پژوهشی شجاعی است.
وی که متولد آذرماه ۱۳۶۹ در بهرمان کرمان است و طی دوران تحصیلات دانشگاهی خود حائز عنوان دانشجوی رتبه اول بوده، تلاش گستردهای در راه اندازی و ترویج استفاده از روش کریسپر برای ویرایش ژنومی گیاهان در کشور داشته و به عنوان سخنران و مدرس کارگاه ها و سمپوزیوم های علمی در حوزه زیست فناوری و کریسپر فعالیت کرده است. وی همچنین با حضور مستمر و فعال به عنوان کارشناس در برنامههای مختلف رادیویی و تلویزیونی در ترویج علوم نوین حوزه زیست فناوری مانند کریسپر کوشش کرده است.
شجاعی سوابق اجرایی متعددی از جمله فعالیت به عنوان مدیر داخلی و سوپروایزر آزمایشگاه تشخیص ویروس کرونا پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، راه اندازی و مدیریت داخلی بخش تشخیص ویروس کرونا آزمایشگاه ژنتیک پزشکی تابان (از سال ۹۹ تاکنون)، سه دوره متوالی دبیری انجمن علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری و عضویت هیات مدیره انجمن بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران و همزمان ریاست شاخه دانشجویی و دانش آموزی انجمن ژنتیک ایران (از سال ۱۳۹۷ تاکنون) را عهده دار بوده است.
عضویت در دبیرخانه علمی برنامه تبادل علمی و فناوری بین کشورهای جهان اسلام (STEP)، دبیری اجرایی سومین همایش بین المللی و یازدهمین همایش ملی بیوتکنولوژی، مدیریت اجرایی دهها همایش ملی و بین المللی و همکاری در برگزاری بیش از ۵۰ کارگاه آموزشی عملی در حوزه زیست فناوری و همکاری در برگزاری دو دوره جایزه بین المللی مصطفی (ص) از دیگر فعالیت ها و سوابق اجرایی دانشور جوان برتر برگزیده پنجمین دوره جایزه دکتر کاظمی آشتیانی است.
شجاعی پس از دریافت جایزه دکتر کاظمی آشتیانی در سخنانی از زحمات اساتید خود به ویژه دکتر کسری اصفهانی تقدیر و با گرامیداشت یاد استاد فقید دکتر قرهیاضی بر ادامه راه ایشان تأکید کرد.